Over Solid Public

Solid Public is ontstaan vanuit de Solid Group, een organisatie die zich al sinds 2003 bezighoudt met de werving en selectie van vastgoedprofessionals voor nationale en internationale opdrachtgevers. Gelet op de grote landelijke bouw- en verduurzamingsopgaven zagen wij dat het recruitment van kandidaten voor dit specifieke segment bijzondere aandacht nodig heeft. Solid Public houdt zich bezig met zowel werving & selectie als het vervullen van interim opdrachten en detachering van maatschappelijk betrokken vastgoedprofessionals. 

Missie
De missie van Solid Public is om de juiste mensen te vinden voor betekenisvol werk waarbij jouw inzet bijdraagt aan een beter Nederland. De komende jaren zijn er meer dan ooit professionals nodig om Nederland leefbaar te houden. Er zijn afspraken gemaakt dat er tot 2030 circa 900.000 nieuwe woningen moeten worden bijgebouwd, daarnaast het behalen van ESG doelen voor huisvesting en openbare gebouwen of het realiseren van levensloopbestendige woningen voor ouderen. Het is maar een kleine greep uit het aantal uitdagingen die de overheid en de woningcorporaties op korte termijn staat te wachten. Naast bouwers zijn hiervoor ook veel mensen nodig die dit allemaal achter de schermen in goede banen moeten leiden.

Naast duurzame nieuwbouw moeten we natuurlijk ook zorgdragen voor het onderhoud en verduurzaming van het bestaande maatschappelijke- en sociale vastgoed; ziekenhuizen, scholen, buurthuizen en verzorgingshuizen moeten allemaal met hun tijd mee. Met de groei van de Nederlandse bevolking en de toenemende vergrijzing heeft ook dit segment ondersteuning nodig van allerlei professionals, die letterlijk en figuurlijk hun steentje willen bijdragen aan het verbeteren van de sociaal maatschappelijke omgeving.

Diversiteit en inclusiviteit leiden vaak tot de beste resultaten
Vrijwel al onze opdrachtgevers hechten grote waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Samenwerken in divers samengestelde teams maakt het werk effectiever, innovatiever en leuker. Solid Public wil daarom een ieder uitnodigen om te solliciteren.

Zit jouw ideale baan niet in ons huidige vacature-aanbod? Laat ons dan weten waar je naar op zoek bent! 

Samen naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving, dat is in een notendop waar Solid Public voor staat. Benieuwd naar de actuele vacatures binnen deze branche? Bekijk deze hier. 

Samen met anderen je inzetten voor het Nederland van morgen
Als vastgoedprofessional een bijdrage leveren waar de komende generaties nog profijt van hebben, dat is in grote lijnen wat werken voor de overheid of een woningcorporatie met zich meebrengt. De winst die hier wordt behaald heeft vaker betrekking op een sociaal maatschappelijk doel, dan op de financiële opbrengsten. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelingen van nieuwe wijken met betaalbare woningen of de bouw, renovatie of verduurzaming van de nodige openbare gebouwen zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen, onderwijsgebouwen of buurthuizen.

Wil jij je als vastgoedexpert inzetten voor het Nederland van morgen? Bekijk hier onze vacatures.

Meewerken aan de grootste vastgoedportefeuille van Nederland? Bij Solid Public hebben wij een breed scala aan vacatures voor vastgoedprofessionals die willen en kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving of ervoor willen zorgen dat die leefomgeving goed is en goed blijft voor de generaties na ons. En een extra mooie bijkomstigheid is dat jouw inzet écht bijdraagt aan de maatschappelijke meerwaarde. En zoveel verschillende vacatures, zoveel verschillende kandidaten. Wij streven daarom naar een zo divers mogelijk netwerk van kandidaten. Want de ervaring leert dat hoe meer diversiteit binnen het team, des te beter de resultaten.

Werkwijze 
Bij Solid Public besteden wij aandacht aan alle (open) sollicitaties die binnenkomen en wordt er gelet op slechts drie kwaliteitseisen:

  • Talent
  • Ervaring
  • Capaciteit

De kwaliteiten van onze kandidaten matchen wij met de behoefte van onze opdrachtgevers. Hierbij volgen wij uiteraard alle regels en richtlijnen die zijn verbonden aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).